Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Αϊλτον, Τρισκόφσκι και η αλλαγή φιλοσοφίας!


Αϊλτον, Τρισκόφσκι και η αλλαγή φιλοσοφίας!

Σαν ΑΠΟΕΛ ανεβήκαμε επίπεδο μετά και τις τελευταίες τεράστιες επιτυχίες της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Όλη η υφήλιος γνωρίζει πλέον τον θρύλο και πάνω στις εμπειρίες που αποκομίσαμε θα πρέπει να δημιουργήσουμε το ΑΠΟΕΛ του μέλλοντος. Ένα ΑΠΟΕΛ το οποίο θα συνεχίσει την αυτοκρατορία του στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και θα αναγκάζει όλους στην Ευρώπη να υποκλιθούν με το μεγαλείο του.
Η φετινή πορεία μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού είναι μια ακόμα επιβράβευση των όσον ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του έκαναν στην ομάδα την τελευταία 4ετία. Ο Σέρβος τεχνικός δημιούργησε μια ομάδα μοντέλο κάνοντας περήφανους όλους τους ΑΠΟΕΛίστες με τις τεράστιες επιτυχίες που μας πρόσφερε.
Πλέον όμως οφείλουμε σαν ΑΠΟΕΛ να κοιτάξουμε το μέλλον και να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα μπορεί να δώσει συνέχεια σ’ αυτές τις τεράστιες επιτυχίες. Οφείλουμε να δούμε πως λειτουργούν οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ευρώπη και έχοντας αυτούς σαν πρότυπα να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην ομάδα.
Το τμήμα σκάουτινγκ είναι βασικός πυλώνας σε μια ομάδα η οποία θέλει να κάνει τις καλύτερες δυνατές μεταγραφικές κινήσεις κοσκινίζοντας με διάφορους τρόπους  τους παίκτες που προτείνονται ή ανακαλύπτοντας παίκτες νεαρούς οι οποίοι θα μπορούν να στελεχώσουν το ΑΠΟΕΛ του αύριο.
Για τεχνικό διευθυντή δεν το συζητάμε καν αφού ο κόουτς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο όμως οφείλουμε να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στα εντός ομάδας.
Φέτος αποχώρησαν παίκτες που θέλαμε να τους κρατήσουμε στην ομάδα και αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στους Ζόρζε, Μποαβεντούρα ίσως και τον Μαρσίνιο ωστόσο περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή να τους προτείνουμε νέο συμβόλαιο.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει τουλάχιστον 6 μήνες πριν ώστε να τους δέσουμε στον Αρχάγγελο με τους δικούς μας όρους και όχι με τους δικούς τους. Η πρόκριση της ομάδα στους 16 τότε αλλά και στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν η καλύτερη δυνατή αφορμή για να μείνουν στον θρύλο.
Ο θρύλος έχει ήδη αποκτήσει εμπορική αξία με τις εμφανίσεις συγκεκριμένων παικτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τρισκόφσκι, Αϊλτον, Πίντο, Μοράις είναι ότι καλύτερο διαθέτουμε στο ρόστερ μας και είναι παίκτες που μπορούν να παίξουν σε ομάδες του εξωτερικού.
Ο Μοράις ανανέωσε φέτος για άλλα 3 χρόνια κλείνοντας ένα μεγάλο βραχνά για την ομάδα όμως το 2013 λήγουν τα συμβόλαια σε άλλους δύο παίκτες του θρύλου.
Τρισκόφσκι και Αϊλτον έχουν μπροστά τους ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο και από την στιγμή που η ομάδα στηρίζεται πάνω τους θα πρέπει να κληθούν άμεσα για ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.
Γνωρίζουμε πως και οι δύο παίκτες βρίσκονται στο στόχαστρο άλλων ομάδων του εξωτερικού και υπάρχει το ενδεχόμενο να φύγουν χωρίς να πάρουμε τουλάχιστον τα χρήματα που δαπανήσαμε για να τους αποκτήσουμε γι’ αυτό τεχνική ηγεσία και η διοίκηση θα πρέπει να τους καλέσουν από τώρα για αναπροσαρμογή συμβολαίου.
Με μια μικρή αύξηση δεν θα πουν όχι στο να παραμείνουν στον θρύλο βάζοντας παράλληλα μίνιμουμ ρήτρα παραχώρησης τους η οποία θα ξεπερνά τα 2 εκ. ευρώ.
Με αυτό τον τρόπο κρατάς στην ομάδα δύο παίκτες κλειδιά ενώ αναγκάζεις τους πιθανούς μνηστήρες να μην λιγουρεύονται τα πιο δυνατά εμπορικά σου χαρτιά.
Η αλλαγή φιλοσοφίας στα θέματα αυτά ίσως φέρουν σαφώς καλύτερα αποτελέσματα ενώ δεν θα τρέχουμε τέλος της περιόδου για ανανεώσεις συμβολαίων όπως γίνεται τουλάχιστον την τελευταία 3ετία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sxoliaste eleuthera to kathe athro pou dimosievo stin selida kai pite kai esis fili apoelistes an afta pou sivenoun stin omada mas voithoun na pame mprosta san silogos alla kai oti dipote allo thelete na anaferete gia to sigkekrimeno kathe fora athro.euxaristoume gia tin simparastasi sas kai na isaste sigouri pos tha sinexisoume kato apo aftes tis sithikes (oikonomiki krisi) na sas enimeronoume gia to apoelin mas.

Ποιά Ομάδα πιστεύετε πως θα ειναι αντιπαλος μας στο Γ Προκριματικό Γύρο του Champions League

APOEL FC 0-1 PAOK FC (Στιγμιότυπα - Highlights)

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Θα μου λείψουν οι Πορτοκαλί»

ORANGE ΕΙΔΙΣΗΣ


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.
Powered by Blogger Gadgets
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified