Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Γ.Σ. της Εταιρείας τον Μάιο

Λήγει η θητεία του Φοίβου Ερωτοκρίτου και άλλων σημαντικών στελεχών του τωρινού ΔΣ
Του Στέλιου Στέλιου στην «Κ»
Η συνεδρία της περασμένης Δευτέρας (27/01) κατεύνασε τα πνεύματα στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ και το ενδιαφέρον για μία πιθανή αλλαγή στην ηγεσία της ομάδας μεταφέρεται για τον Μάιο, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της εταιρείας.

Η όλη διαδικασία, μετά την παραίτηση του Φοίβου Ερωτοκρίτου, έδειξε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ένα ισχυρό πρόσωπο για να αντικαταστήσει τον διοικητικό ηγέτη της ομάδας, ο οποίος βρίσκεται στο πηδάλιο από τον Οκτώβριο του 2008. Τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρία έφεραν αλλαγή στην απόφαση του Φοίβου Ερωτοκρίτου και έτσι παρέμεινε στον προεδρικό θώκο, ενώ και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κράτησαν τις θέσεις τους στο διοικητικό συμβούλιο. Η ενέργειά του να δώσει παραίτηση ίσως να ήταν μπλόφα, όμως από τα όσα ακολούθησαν τη γνωστοποίηση της απόφασής του βγήκε πιο ισχυρός. Σε αυτό συνέτεινε και το γεγονός ότι παρατηρήθηκε ανυπαρξία μίας εναλλακτικής λύσης στην περίπτωση που επέμενε στην αρχική του απόφαση. Οι πιέσεις που δέχθηκε για να μείνει στην προεδρία ήταν μεγαλύτερες, αφού αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία ευνοούσε την παραμονή του, προκειμένου να μην υπάρξουν διοικητικές αναταράξεις στη μέση της χρονιάς.

Το θέμα, από εδώ και πέρα, είναι το τι μέλλει γενέσθαι. Γι’ αυτό αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον η γενική συνέλευση της εταιρείας τον ερχόμενο Μάιο, που θα έχει ως στόχο τον σχηματισμό της νέας διοίκησης. Δεν αποκλείεται ο Φοίβος Ερωτοκρίτου να εκδηλώσει την επιθυμία του να παρατείνει τη θητεία του στην προεδρία της εταιρείας. Αυτό όμως εξαρτάται και από το κατά πόσον θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τους μετόχους, κάτι που για την ώρα φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο. Το κάθε άτομο στο συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ έχει το δικαίωμα διετούς θητείας και για τον νυν διοικητικό ηγέτη των γαλαζοκιτρίνων το διάστημα αυτό έχει πλέον παρέλθει, έτσι θα πρέπει να τεθεί σε ψηφοφορία το όνομά του προκειμένου να μπορέσει να συμμετάσχει στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Ο ερχόμενος Μάιος αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα εκλογικά του ΑΠΟΕΛ, καθώς και κάποια από τα σημαντικά στελέχη του υπάρχοντος συμβουλίου θα χρειαστούν επανεκλογή τους στη γενική συνέλευση προκειμένου να συμμετάσχουν ξανά στο διοικητικό σχήμα της ομάδας.Λήγει η θητεία τουςΓια τον πρόεδρο Φοίβο Ερωτοκρίτου, τον αντιπρόεδρο Άντη Πολυδώρου και το μέλος του συμβουλίου Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου η διετής θητεία είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάιο. Στηριζόμενοι όμως σε μία πρόνοια του καταστατικού, κατάφεραν να κερδίσουν την παραμονή τους στο διοικητικό συμβούλιο για ακόμη ένα χρόνο, χωρίς να είναι απαραίτητο να πάρουν την εντολή των μετόχων για κάτι τέτοιο. Στην ερχόμενη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, λογικά θα πρέπει να πάρουν την έγκριση των μετόχων για να συνεχίσουν. Το δεύτερο έτος της θητείας τους ολοκληρώνεται και για τους Γιώργο Γεωργίου, Ανδρέα Σπυρίδη, Μάριο Αθανασίου, Κώστα Σχίζα, Μιχαλάκη Ραφαήλ και Άλκη Φιλίππου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να διεκδικήσουν ξανά επανεκλογή τους για να συμμετάσχουν στο συμβούλιο και την επόμενη χρονιά. Πιθανόν και οι προαναφερθέντες να χρησιμοποιήσουν το ίδιο «παραθυράκι» στο καταστατικό για να παρατείνουν τη θητεία τους για ακόμη ένα χρόνο. Ανανέωση της διετούς τους θητείας εξασφάλισαν πέρσι οι Τάκης Αντωνίου, Στέλιος Ζαμπάς, Χρίστος Χατζηκυριάκος (πλέον εκτελεί χρέη οικονομικού διευθυντή της εταιρείας) και Γιάννης Πανταζής, όπως και ο νεοεισελθών στην περσινή εκλογική συνέλευση Κυριάκος Κυριάκου.
Οι προηγούμενες γενικές συνελεύσειςΟ Φοίβος Ερωτοκρίτου ανέλαβε την προεδρία της ομάδας τον Οκτώβριο του 2008, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Ζιβανάρη. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς 2008-2009 έδωσε το χρίσμα στη διοίκηση Φοίβου Ερωτοκρίτου για να παραμείνει για τα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2011. Η συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας, την περίοδο 2009-10, ενίσχυσε τη δυναμική του προέδρου της εταιρείας, δίνοντας το δικαίωμα σε κάποιους να μιλήσουν για τον πιο πετυχημένο πρόεδρο της ομάδας. Το 2011, για πρώτη φορά στα χρονικά της εταιρείας (συστάθηκε το 1996), διεξήχθησαν εκλογές, μετά την ένσταση του Χριστόφορου Ποταμίτη στην είσοδο των Κυριάκου Ζιβανάρη και Πρόδρομου Πετρίδη στο διοικητικό συμβούλιο. Με τη δύναμη των μεγαλομετόχων, ο νυν πρόεδρος του σωματείου έμεινε εκτός του συμβουλίου της εταιρείας. Οι Πετρίδης και Ζιβανάρης εισήλθαν στο συμβούλιο, όμως μετά την αντίδραση των οργανωμένων οπαδών της ομάδας υπέβαλαν την παραίτησή τους.

Σε εκείνη την εκλογική συνέλευση, ο Φοίβος Ερωτοκρίτου και τα περισσότερα από τα μέλη του συνδυασμού του πήραν ψήφο εμπιστοσύνης από τη συνέλευση για συνέχιση του έργου τους. Εκλογική ήταν και η διαδικασία της γενικής συνέλευσης την περσινή χρονιά. Ο πρόεδρος Φοίβος Ερωτοκρίτου, με άλλα εννέα πρόσωπα, επανεκλέγηκαν αυτόματα στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Αυτοί ήταν οι Γιώργος Γεωργίου, Άντης Πολυδώρου, Ανδρέας Σπυρίδης, Ανδρέας Χατζηκυριάκος (παραιτήθηκε στη διάρκεια της σεζόν), Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Μάριος Αθανασίου, Άλκης Φιλίππου, Κώστας Σχίζας και Μιχαλάκης Ραφαήλ. Τέσσερεις (Τάκης Αντωνίου, Στέλιος Ζαμπάς, Χρίστος Χατζηκυριάκος και Γιάννης Πανταζής), που χρειάζονταν επανεκλογή, συνέχισαν κανονικά. Το συμβούλιο ενισχύθηκε με τον Κυριάκο Κυριάκου «Success», που ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ κόπηκαν οι Χριστόφορος Ποταμίτης –για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά–, Κωστάκης Σοφοκλείδης και Αντώνης Αντωνίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sxoliaste eleuthera to kathe athro pou dimosievo stin selida kai pite kai esis fili apoelistes an afta pou sivenoun stin omada mas voithoun na pame mprosta san silogos alla kai oti dipote allo thelete na anaferete gia to sigkekrimeno kathe fora athro.euxaristoume gia tin simparastasi sas kai na isaste sigouri pos tha sinexisoume kato apo aftes tis sithikes (oikonomiki krisi) na sas enimeronoume gia to apoelin mas.

Ποιά Ομάδα πιστεύετε πως θα ειναι αντιπαλος μας στο Γ Προκριματικό Γύρο του Champions League

APOEL FC 0-1 PAOK FC (Στιγμιότυπα - Highlights)

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Θα μου λείψουν οι Πορτοκαλί»

ORANGE ΕΙΔΙΣΗΣ


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.
Powered by Blogger Gadgets
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified