Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Το πήρε πάνω του ο Μαντούκα (pics)

Ο Βραζιλιάνος ήταν ο πρωταγωνιστής της επιτυχίας των γαλαζοκιτρίνων
                                                                                   ΓΣΠ / Στέλιος Στέλιου
Στις νίκες επέστρεψε ο ΑΠΟΕΛ μετά την ισοπαλία (1-1) της περασμένης εβδομάδας με την Ομόνοια, κερδίζοντας με 2-0 τον Ολυμπιακό, διατηρώντας τη διαφορά από την πρωτοπόρο Ανόρθωση στους έξι βαθμούς.
Στα χέρια του ΚάπσαΟ ΑΠΟΕΛ κατάφερε να επιβάλλει γρήγορα στον αγώνα τον ρυθμό του και κυνηγούσε ένα γρήγορο τέρμα για να αποφορτιστεί από το άγχος, που ήταν εμφανές στις κινήσεις των παικτών. Ο Ολυμπιακός όμως ορθόδοξο πλάνο κατάφερε να μην δώσει πολλούς χώρους στους παίκτες των γαλαζοκιτρίνων και συνάμα με κάποιες απειλητικές δραστηριότητες να απασχολούσε την εστία του Πάρντο. Οι πλείστες επιθετικές κινήσεις της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τελείωναν πριν το τελικό σουτ, ενώ όσες ολοκληρώνονταν, η μπάλα κατέληγε στα χέρια του Κάπσα.
Πιο επιθετικόΜε την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο ΑΠΟΕΛ αν και έχασε τη βασική επιθετική μονάδα, τον Άλντο Αντόρνο λόγω τραυματισμού, εντούτοις αύξησε την επιθετική δραστηριότητα. Ο Μπούντιμιρ που πέρασε στη θέση του Παραγουανού, έφτασε στο 51’ κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του κατέληξε στο δοκάρι, χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια μάζεψε ο τερματοφύλακας των μαυροπρασίνων. Στην αντεπίθεση οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν με τη σειρά τους καλή ευκαιρία, όμως το σουτ του Μονατσέλο έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Πάρντο.
Απέκτησε ουσίαΗ πίεση που άσκησε ο ΑΠΟΕΛ απέκτησε ουσία στο 58’, όταν ο Μαντούκα μετά από σέντρα από τα δεξιά με κοντινή κεφαλιά βρήκε στόχο, κάνοντας το 1-0. Από εκεί και πέρα, τα πάντα ήταν στα μέτρα των γαλαζοκίτρινων που φλέρταραν με δεύτερο γκολ στο 66’ όμως το πλασέ του Αλωνεύτη σταμάτησε στο δοκάρι.
Το επιθυμητό ήρθε τελικά στο 71’,όταν από βολέ που επιχείρησε ο Πάρντο, η μπάλα έφθασε στην απέναντι εστία, με τους αμυντικούς να αδρανούν, τον Μαντούκα να προλαβαίνει τον Κάπσα και με πλασέ να σημειώνει το 2-0, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Σκόρερ: 58’, 71’ Μαντούκα
Κίτρινες: 26’ Τιάγκο, 45+2’ Ντζικινέ, 89' Πελαγίας
Συνθέσεις:
Ολυμπιακός (Ρ. Δημητριάδης):
 Κάπσα, Πολυκάρπου, Σταμπόλιεβ, Ενρίκε, Κάστρο, Τιάγκο, Ντουάρτε (75’ Μαύρου), Ντζικινέ, Παχίτης (63’ Μιχαήλ), Πελαγίας, Μονατσέλο (87' Καρκώτης)..
Στον πάγκο έμειναν οι Κυριάκου, Παναγιώτου, Παναγή, Πουγιούκκας.
ΑΠΟΕΛ (Ι. Γιοβάνοβιτς): Πάρντο, Κλουκόφσκι, Σέρτζιο, Μπενασούρ (59’ Μπέκμαν), Τζιόλης, Μαντούκα, Πίντο, Μοράις, Μπόρδα, Αλωνεύτης (78' Ολιβέϊρα), Αντόρνο (42’ Μπούντιμιρ).
Στον πάγκο έμειναν οι Κίσσας,Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου, Σολωμού.
Διαιτητής: Μάριος Νικολάου
TIMELINE
A’ ημίχρονο
1’ – Ωραίο σουτ από τον Ατόρνο, έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κάπσα.
4’ – Κεφαλιά του Ατόρνο, ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.
19’ – Από ευνοϊκή θέση το πλασέ του Πίντο, πήγε έξω.
23’ – Ο Σταμπόλιεβ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Σέρτζιο, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ, με τον Πάρντο να διώχνει σε κόρνερ.
36’ – Πλασέ του Ατόρνο, η μπάλα κυλούσε προς τα δίχτυα, τελευταία στιγμή αμυντικός έδιωξε σε κόρνερ.
Β’ ημίχρονο51’ – ΔΟΚΑΡΙ. Κεφαλιά του Μπούντιμιρ, στο δοκάρι η μπάλα και στα χέρια του Κάπσα.
52’ – Ωραία ενέργεια από τον Μονατσέλο, που έκανε το σουτ, με τον Πάρντο να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.
53’ – Σουτ-πλασέ από τον Μαντούκα, ελάχιστα πάνω από το δοκάρι η μπάλα.
58’  - ΓΚΟΛ. Σέντρα από τον Μπενασούρ, με τον Μαντούκα με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 1-0.
66’ – ΔΟΚΑΡΙ. Ο Μαντούκα έδωσε στον Αλωνεύτη που μπήκε στην περιοχή, με την μπάλα στο πλασέ του να σταματά στο δοκάρι.
71’ – ΓΚΟΛ. Ο Πάρντο έκανε βολέ, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού αδράνησαν και ο Μαντούκα με πλασέ έκανε το 2-0.
90+1' - Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Πίντο, λίγο πάνω από το κάθετο δοκάρι η μπάλα.
BACKSTAGE
Στον Τακτακαλά ο Σολάρι
Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι μέχρι το τέλος της σεζόν ο Εστεμπάν Σολάρι, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον ΑΠΟΕΛ. Ο Αργεντινός επιθετικός μετά από θεραπεία στο εξωτερικό ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει τους μαυροπράσινους.
Εκτός ο Πιέρος ΣωτηρίουΛόγο της συμφωνίας με τον ΑΠΟΕΛ που θα ισχύσει από το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Πιέρος Σωτηρίου έμεινε εκτός αποστολής του Ολυμπιακού για ευνόητους λόγους.
Έντονες πιέσειςΤο βράδυ της Δευτέρας (28/01) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της εταιρείας του ΑΠΟΕΛ, μετά την παραίτηση του προέδρου Φοίβου Ερωτοκρίτου. Ο διοικητικός ηγέτης των γαλαζοκίτρινων δέχεται έντονες πιέσεις για να ανακαλέσει την απόφασή του και όλα είναι πιθανά.
Ζητούσε στήριξη ο ΜαντούκαΉταν εμφανές στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ ότι τους λείπει η καλή ψυχολογία. Σε κάποια φάση – προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου -  ο Μαντούκα γύρισε προς την ανατολική, ζητώντας την υποστήριξη των οπαδών της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος έγινε και το πρόσωπο του αγώνα με τα δύο γκολ που πέτυχε και τη γενικότερη καλή του παρουσία.
Άμεσα χειρουργείο ΑτόρνοΤραυματίας αποχώρησε στο 42’ ο Άλντο Αντόρνο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τις πρώτες εξετάσεις να δείχνουν ότι υπέστη κάταγμα περόνης, και θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sxoliaste eleuthera to kathe athro pou dimosievo stin selida kai pite kai esis fili apoelistes an afta pou sivenoun stin omada mas voithoun na pame mprosta san silogos alla kai oti dipote allo thelete na anaferete gia to sigkekrimeno kathe fora athro.euxaristoume gia tin simparastasi sas kai na isaste sigouri pos tha sinexisoume kato apo aftes tis sithikes (oikonomiki krisi) na sas enimeronoume gia to apoelin mas.

Ποιά Ομάδα πιστεύετε πως θα ειναι αντιπαλος μας στο Γ Προκριματικό Γύρο του Champions League

APOEL FC 0-1 PAOK FC (Στιγμιότυπα - Highlights)

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Θα μου λείψουν οι Πορτοκαλί»

ORANGE ΕΙΔΙΣΗΣ


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.
Powered by Blogger Gadgets
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified