Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Πίντο μιλά για το ΑΠΟΕΛ...

Ο Έλιο Πίντο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λέγκια και ανάμεσα σε άλλα, πολλές ήταν οι αναφορές του στο ΑΠΟΕΛ. Ο Πορτογάλος ευχαρίστησε τους πάντες από την ομάδα της Λευκωσίας, ευχήθηκε να την δει και φέτος στους ομίλους του Champions League και δήλωσε πολύ χαρούμενος για όσα πέρασε στην Κύπρο. Διαβάστε τι είπε για την μεταγραφή του από τους "γαλαζοκίτρινους" στον Πολωνικό σύλλογο...
- Πότε άκουσες πρώτα για το ενδιαφέρον της Λέγκια;
Μετά που ξεκίνησα τις διακοπές μου, δέχθηκα μια επίσημη προσφορά. Τα ΜΜΕ άρχισαν από τον χειμώνα να το γράφουν όμως αυτά ήταν μόνο εικασίες και εγώ δεν ήξερα κάτι.
- Γιατί αποφάσισες να απορρίψεις το ΑΠΟΕΛ που έχει σχετικά ένα βατό δρόμο για το Champions League, για την Λέγκια;
Είναι αλήθεια ότι ο δρόμος του ΑΠΟΕΛ προς το Champions League φαίνεται πιο εύκολος, τουλάχιστον στα χαρτιά. Όμως από την άλλη ξέρω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στην ελίτ. Πέρασα πολλά χρόνια στην Κύπρο και έφθασε η ώρα που αποφάσισα να κάνω μια αλλαγή. Όλοι ξέρουν ότι η κατάσταση στο νησί της Αφροδίτης είναι λίγο μπλεγμένη και εγώ έψαχνα για μια νέα πρόκληση. Πέτυχα πολλά στον σύλλογο της Λευκωσίας και ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί. Σήμερα μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τους πάντες - προέδρους, προπονητές, συμπαίκτες και οπαδούς. Το καλοκαίρι δέχθηκα αρκετές προσφορές όμως αποφάσισα να δεχτώ εκείνη της Λέγκια. Πιστεύω ότι μπορούμε φέτος να πετύχουμε πολλά, συμπεριλαμβανομένης της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League. Μου άρεσε το όραμα των ανθρώπων του συλλόγου.
- Πιστεύεις ότι έχεις έρθει σε ένα κατώτερο πρωτάθλημα; Πριν δυο χρόνια το ΑΠΟΕΛ απέκλεισε την Βίσλα...
Τότε το ΑΠΟΕΛ είχε μια εξαιρετική ομάδα που είχε πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα που έπαιξε αξιομνημόνευτα παιχνίδια και δεν εννοώ μόνο εκείνα με την Βίσλα. Όμως όλα αλλάζουν. Ποιος ξέρει, ίσως τώρα θα συμβεί κάτι ανάλογο με την Λέγκια. Δεν θέλω να συγκρίνω το Πολωνικό με το Κυπριακό πρωτάθλημα.  
- Πιστεύεις ότι η Λέγκια θα είναι για σένα μια σανίδα για ομάδες σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία ή Ιταλία;
Δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Μόλις πρόσφατα ήρθα από το ΑΠΟΕΛ στην Λέγκια και είμαι συγκεντρωμένος στην προπόνηση. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το μέλλον, μόνο ο Θεός το γνωρίζει. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα περάσω τόσα πολλά χρόνια στην Κύπρο. Λατρεύω να παίζω ποδόσφαιρο και θέλω να κυνηγήσω την επιτυχία με την Λέγκια.
- Θα ήθελες να συναντήσεις το ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Champions League;
Όχι, όχι το ΑΠΟΕΛ. Θα ήθελα να βρεθούμε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα και μακάρι το ΑΠΟΕΛ να παίξει στους ομίλους.
- Γιατί δεν έκανες καριέρα στην Πορτογαλία;
Έφυγα όταν ήμουν 20 χρονών. Πήγα στην Ισπανία και μετά στην Κύπρο. Ως έφηβος, ποτέ δεν σκεφτόμουν ότι θα είχα αυτή την κατεύθυνση όμως η μεταγραφή στο νησί της Αφροδίτης που χάρισε πολλούς τίτλους και οι συνθήκες εκεί βελτιώνονταν κάθε χρόνο. Μου συμπεριφέρθηκαν καλά εκεί, ένοιωθα καταπληκτικά με την οικογένειά μου, έτσι δεν έβλεπα τους λόγους να φύγω από το νησί.
- Ποια επιτυχία έχει την μεγαλύτερη αξία για σένα; Τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα Κύπρου, η πορεία στους οκτώ του Champions League;
Σίγουρα το τελευταίο. Το Champions League είναι η ελίτ. Όταν φτάσαμε στους ομίλους λίγοι μας έδιναν πιθανότητες να πετύχουμε όμως κερδίσαμε μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδες και χάσαμε μόνο από την Ρεάλ Μαδρίτης.
- Η Ρεάλ είναι η καλύτερη ομάδα με την οποία έπαιξες ποτέ ως αντίπαλος;
Οπωσδήποτε. Την πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε την Ρεάλ, όλοι στο ΑΠΟΕΛ την βλέπαμε σαν να είχαμε κερδίσει το Champions League. Δεν ξέρω αν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω κόντρα στον Μπενζεμά, τον Ιγκουαΐν και τον Ρονάλντο. Σίγουρα είναι μια εξαιρετική περιπέτεια που θα την θυμάμαι για πάντα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sxoliaste eleuthera to kathe athro pou dimosievo stin selida kai pite kai esis fili apoelistes an afta pou sivenoun stin omada mas voithoun na pame mprosta san silogos alla kai oti dipote allo thelete na anaferete gia to sigkekrimeno kathe fora athro.euxaristoume gia tin simparastasi sas kai na isaste sigouri pos tha sinexisoume kato apo aftes tis sithikes (oikonomiki krisi) na sas enimeronoume gia to apoelin mas.

Ποιά Ομάδα πιστεύετε πως θα ειναι αντιπαλος μας στο Γ Προκριματικό Γύρο του Champions League

APOEL FC 0-1 PAOK FC (Στιγμιότυπα - Highlights)

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Θα μου λείψουν οι Πορτοκαλί»

ORANGE ΕΙΔΙΣΗΣ


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.
Powered by Blogger Gadgets
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified