Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Κρίθηκε στο «Know How»

Ο Ιβάν πήρε ένα ακόμα τίτλο γιατί αποδείχθηκε ο μόνος που ήξερε το πώς…
Τα μη ντέρμπι είναι που έκαναν τη διαφορά φέτος
Με τους πανηγυρισμούς του ΑΠΟΕΛ, τα χαμόγελα ανακούφισης παρά χαράς σε Ανόρθωση και Ομόνοια αλλά και την πίκρα στην ΑΕΚ ολοκληρώθηκε η χρονιά στο πρωτάθλημα σε ότι αφορά στην κορυφή.
Αυτό που μένει είναι ο τελικός πίνακας, που βρίσκει τους «γαλαζοκίτρινους» της Λευκωσίας πρωταθλητές για 22η φορά στην ιστορία τους μετά όμως από μια χρονιά που είχε σκαμπανεβάσματα για όλους.
Αν ψάξουμε στην στατιστική απεικόνιση του φετινού πρωταθλήματος, θα αντιληφθούμε ότι ποιοτικά δεν υπήρχαν διαφορές ανάμεσα στις ομάδες και έτσι τον τίτλο πήρε η «πιο» ψημένη από όλες στον πρωταθλητισμό. Αυτή δηλαδή που ήξερε τι απαιτείται για τελειώσει πρώτη τον Μάϊο και όχι νωρίτερα.
Ειδικότερα, παρατηρεί κανείς τη συμπεριφορά των ομάδων της τετράδας στα παιχνίδια με όλους τους υπόλοιπους και η διαφορά στο… «Know How» είναι πλήρως ευδιάκριτη. Ο ΑΠΟΕΛ στα 20 αυτά ματς με τους 10 από το δεύτερο γκρουπ και κάτω κατέγραψε 19 νίκες και μια ισοπαλία. Δηλαδή δυο χαμένους βαθμούς.
Η δεύτερη Ανόρθωση, που διεκδίκησε μαζί τον τίτλο, μέτρησε 14 νίκες, πέντε ισοπαλίες και μια ήττα. Δηλαδή 13 χαμένους βαθμούς. Η Ομόνοια αντίστοιχα έχασε εννιά και η ΑΕΚ 15. Όλες δηλαδή αρκετούς περισσότερους από τον ΑΠΟΕΛ.
Αυτό γιατί οι «γαλαζοκίτρινοι» ελέω της πείρας του προπονητή τους ήξεραν πια ματς έπρεπε να πάρουν, τα πήραν σχεδόν όλα και στο ένα μεγάλο ματς που το ήθελαν για να «καθαρίσουν» τη δουλειά, αυτό στο «Α. Παπαδόπουλος» ανταποκρίθηκαν και το κέρδισαν 2-0. Οι υπόλοιποι τρεις πέταξαν βαθμούς εδώ και εκεί στην κανονική περίοδο και έτσι είχαν ένα χάντικαπ να καλύψουν από τα ντέρμπι. Η Ανόρθωση πήρε στα ντέρμπι 21 βαθμούς έναντι 15 του ΑΠΟΕΛ. Σιγά όμως να μην έπαιρνε 11 παραπάνω που χρειάζονταν για να του πάρει τον τίτλο. Η ΑΕΚ πήρε έναν παραπάνω από την Ομόνοια όμως έχασε στα άλλα έξι περισσότερους. Τρίτη ως γνωστόν είναι η Ομόνοια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sxoliaste eleuthera to kathe athro pou dimosievo stin selida kai pite kai esis fili apoelistes an afta pou sivenoun stin omada mas voithoun na pame mprosta san silogos alla kai oti dipote allo thelete na anaferete gia to sigkekrimeno kathe fora athro.euxaristoume gia tin simparastasi sas kai na isaste sigouri pos tha sinexisoume kato apo aftes tis sithikes (oikonomiki krisi) na sas enimeronoume gia to apoelin mas.

Ποιά Ομάδα πιστεύετε πως θα ειναι αντιπαλος μας στο Γ Προκριματικό Γύρο του Champions League

APOEL FC 0-1 PAOK FC (Στιγμιότυπα - Highlights)

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Θα μου λείψουν οι Πορτοκαλί»

ORANGE ΕΙΔΙΣΗΣ


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.
Powered by Blogger Gadgets
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified