Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

«Έχουμε ευκαιρία να τα διορθώσουμε»

H συνέντευξη Τύπου του Σέρβου τεχνικού
Αρχάγγελος / Στέλιος Στέλιου
Τη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παρέθεσε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/02) ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Ιβάν Γιοβάνοβιτς ενόψει του ματς της ερχόμενης Δευτέρας (11/02, 19:00) με αντίπαλο την Αγία Νάπα.
Ο Σέρβος τεχνικός μίλησε για τα αγωνιστικά δεδομένα και πως βλέπει να διαμορφώνεται η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
H ομάδα ανεβάσει αυτοπεποίθηση με τις συνεχόμενες νίκες;Όταν κερδίζεις έχεις καλύτερο κλίμα, ένα ευχάριστο αέρα. Όμως αυτό αφορά περισσότερο τις ομάδες που δεν κάνουν πρωταθλητισμό. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, κάθε παιχνίδι έχει τη δική του σημασία. Κάθε νίκη έχει κάτι το ιδιαίτερο. Έτσι, βλέπω αυτό από τον καιρό που είμαι στην ομάδα. Και τις χρονιές που είχαμε περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη, δεν είχαμε χρόνο να απολαύσουμε αυτά που πετύχαμε.Είτε κερδίζεις είτε όχι, πρέπει να δημιουργήσεις την καλή ψυχολογία για να διεκδικήσεις το καλύτερο αποτέλεσμα.
Εμφανίζονται μεταπτώσεις στην απόδοση. Πόσο σας προβληματίζει;
Πάντα μας προβληματίζει. Σίγουρα, υπάρχουν κάποια πράγματα που μας οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Είχαμε πάρα πολλές απώλειες, πολλοί έρχονται πίσω στην ομάδα. Διαφορετικές ενδεκάδες αναγκαστικά, διαφορετικοί παίκτες στην άμυνα, στην επιθετική γραμμή. Είναι ένα γκρουπ παικτών που παίζουν συνέχεια και ένα γκρουπ που προέρχονται από τραυματισμό. Μπορεί να είναι ένας λόγος που δεν έχουμε σταθερότητα στη διάρκεια ενός παιχνιδιού ή από το ένα ματς στο άλλο. Δεν το λέω ως δικαιολογία. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας για να μπορούμε όσο πλησιάζει το τέλος του πρωταθλήματος να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.
Γεμίζει η ομάδα. Πόσο σας ικανοποιεί;Ο μόνος καθρέπτης είναι το γήπεδο που μπορεί να μας δικαιώσει όλους. Με ικανοποιεί ότι οι νέοι παίκτες γνωρίσουν τους συμπαίκτες του. Με ικανοποιεί και η επιστροφή των Καρυπίδη και Ολιβέιρα. Με προβληματίζει όμως η απουσία των Αλωνεύτη, Ατόρνο και Χιώτη. Είμαστε συνειδητοποιημένοι για τη θέση μας και αυτό μπορεί να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο όσον αφορά τις εντάσεις. Είναι η δουλειά είναι η πορεία και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Για το ματς με την Αγία Νάπα.Είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια γιατί η αλήθεια είναι ότι η Αγία Νάπα είναι μία ομάδα που είναι σε μια δύσκολη βαθμολογική θέση, όμως η εικόνα της δεν είναι αυτή. Δεν παρατά τα παιχνίδια. Με την ΑΕΚ έχασε το παιχνίδι στα τελευταία στάδια του αγώνα. Με την ΑΕΛ ήταν πολύ καλή και σίγουρα όπως είναι το σημερινό ποδόσφαιρο αν δεν είσαι καλός δεν κερδίζεις κανένα. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε πολύ καλοί στον αγωνιστικό χώρο. Η Αγία Νάπα παίζει ελεύθερο ποδόσφαιρο και η παρουσία της είναι εξαιρετική. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να κερδίσουμε. Με μέγιστη σοβαρότητα περιμένουμε αυτό το παιχνίδι.
Αγωνιστικά.Ο Χιώτης ξεκίνησε ένα κομμάτι της προπόνησης των τερματοφυλάκων. Στάθης και Μπενασούρ κάνουν ατομικό, δεν έχουν το οκ των γιατρών. Έχουμε άλλες τρεις μέρες, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Σολωμού και Χαραλαμπίδης έκαναν φυσιοθεραπεία
Παίκτης σαν τον Αντόρνο υπάρχει στο ρόστερ;Ο Αντόρνο έχει κάποια στοιχεία (εκρηκτικότητα στο χώρο, κινείται πίσω από την πλάτη της άμυνας, που το στυλ του παίκτη είναι δύσκολο να αντικατασταθεί.
Σε σχέση με τον Μπιτόν;Ο Μπιτόν έχει καλά τελειώματα, ενώ ο Αντόρνο δίνει βάθος στην επίθεση,κινείται πίσω από την άμυνα. Ουσιαστικά σου δίνει κάποιες επιλογές που τουλάχιστον για όσο διάστημα ήταν σε καλή κατάσταση μας βοήθησε να αλλάξουμε το προφίλ μας σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Ο Μπέκμαν μπορεί να αγωνιστεί και σε πιο επιθετικές θέσεις;Σίγουρα. Ο Μικέλ είναι καλός παίκτης. Είναι σημαντική η προσαρμογή του στις συνθήκες του παιχνιδιού και των απαιτήσεων της ομάδας. Μπορεί να παίξει σαν δεύτερος επιθετικός. Είναι σημαντικό να γνωρίσει και τους άλλους παίκτες, τον τρόπο παιχνιδιού τους, για να κινείται στους χώρους που θέλουμε εμείς. Δεν είχε χρόνο στην αρχή να προσαρμοστεί, γι’ αυτό ήμασταν επιφυλακτικοί στη συμπερίληψή του στην ενδεκάδα. Στη διακοπή ίσως του δοθεί χρόνος για να προσαρμοστεί καλύτερα. Γιατί και αυτή την εβδομάδα είχαμε απουσίες λόγω της εθνικής.
Για τα δεδομένα στο πρωτάθλημα. Εκείνο που σκεφτόμαστε εμείς είναι ότι το πιο σημαντικό είναι το δικό μας παιχνίδι. Υπάρχουν πολλές αγωνιστικές. Τα πάντα μπορούν να συμβούν, όμως πρέπει να έχεις αντοχές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και πρέπει να κάνεις την προσπάθειά σου μέχρι το τέλος. Τότε θα κρίνουμε τι πήγε λάθος εάν δεν καταφέρεις να κατακτήσεις το πρωτάθλημα. Είναι αλήθεια ότι και εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων θα παλέψουμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Δεν πρέπει όμως να κερδίσετε όλα τα παιχνίδια μέχρι το ματς με την Ανόρθωση;Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Από την αρχή έπρεπε να κάνουμε 32 νίκες. Και να μην ήταν αυτή η διαφορά, πάλι έπρεπε να κερδίσουμε. Ήμουν προπονητής της ομάδας που μπήκε με διαφορά στα πλέι οφ και ξέρω πως νιώθω. Τέτοιες ανατροπές γίνονται παντού στο ποδόσφαιρο.
Η προϊστορία των πλέι οφ λέει ότι δεν έγινε ποτέ.Για εμάς ο τελικός στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η προσπάθεια μπορεί να ανατραπεί αν το πιστεύεις και είσαι δυνατός.
Αποτελεί πρόκληση στην καριέρα σας;Κάθε κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πρόκληση στην καριέρα σας. Αμφισβητηθήκαμε από τους ίδιους μας τους οπαδούς. Έχουμε ένα chance να διορθώσουμε όλα αυτά και νομίζω όλοι μαζί θα το κάνουμε μέχρι το τέλος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Sxoliaste eleuthera to kathe athro pou dimosievo stin selida kai pite kai esis fili apoelistes an afta pou sivenoun stin omada mas voithoun na pame mprosta san silogos alla kai oti dipote allo thelete na anaferete gia to sigkekrimeno kathe fora athro.euxaristoume gia tin simparastasi sas kai na isaste sigouri pos tha sinexisoume kato apo aftes tis sithikes (oikonomiki krisi) na sas enimeronoume gia to apoelin mas.

Ποιά Ομάδα πιστεύετε πως θα ειναι αντιπαλος μας στο Γ Προκριματικό Γύρο του Champions League

APOEL FC 0-1 PAOK FC (Στιγμιότυπα - Highlights)

Αλέξανδρος Τζιόλης: «Θα μου λείψουν οι Πορτοκαλί»

ORANGE ΕΙΔΙΣΗΣ


Try Relay: the free SMS and picture text app for iPhone.
Powered by Blogger Gadgets
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified